Elítélték a két fiatalt, akik homokot és kavicsot tömtek egy osztálytársuk szájába

bűnügy
2023 október 11., 11:31

A Miskolci Törvényszéken elítélték azt a két fiatalkorút, akik egy osztálytársuk szájába homokot tömtek.

A fiúk az iskolaudvaron bántalmazták osztálytársukat, akit lefogtak, majd szájába füvet, kavicsot és homokot tömtek, amit a gyerek lenyelt. Emiatt életveszélyes állapotba került és meg kellett műteni. A gyerek azt mondta, szégyellte a történteket, emiatt tanárainak és szüleinek sem szólt, a következő napokban viszont egyre rosszabbul lett, így szülei orvoshoz vitték, ahonnan kórházba szállították és kétszer is megműtötték.

A két fiatal ellen ezután emeltek vádat, mert a gyereknél „az idegen anyag okozta megbetegedés közvetlenül életveszélyes állapotot okozott, életét a szakszerű egészségügyi ellátás mentette meg”, a történtek pedig pszichés traumát okoztak nála.

A két fiatal az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Életveszélyt okozó testi sértés miatt találták őket bűnösnek, és mindkettejüket másfél év próbára bocsátották, illetve a próbaidő alatti pártfogó felügyeletüket rendelték el.

A közlemény szerint a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a fiúk beismerő vallomását és „megbánó magatartását”, illetve azt is, hogy ha a gyerek, akit bántalmaztak, azonnal orvoshoz kerül, „úgy a közvetlenül életveszélyes állapot, műtéti beavatkozással valószínűleg elkerülhető lett volna”. (MTI)