Lángra kapott a Luton repülőtér parkolója

külföld
2023 október 11., 04:59

Apokaliptikus jelenetek fogadták a Londonhoz közeli Luton reptérre érkezőket kedd este és szerda reggel, a reptér egyik parkolóháza ugyanis kigyulladt. Az oltási munkálatok még mindig zajlanak, halálos áldozata a tűznek nincs, viszont nagyon sok autó és maga a parkoló épület is erősen megrongálódott. A Luton reptéren minden járatot töröltek és azt kérik, senki ne menjen ki a reptérre.

A közösségi médiában terjedő felvételeken is látszik, hogy a parkolóház egész felső emelete lángokban áll, pár videón még az is hallatszik, ahogy kipattognak az égő autók ablakai és szélvédői. A tűz valamikor kedd este 9 előtt ütött ki, egyelőre nem tudni, hogyan. Egy, a brit sajtónak nyilatkozó utas szerint este 9 körül látni lehetett, hogy pár autó ég a parkolóház emeletén, majd a lángok elképesztő sebességgel átterjedtek a többi járműre is, és nagy robbanások és szirénázás kíséretében szinte az összes autó kigyulladt az emeleten.

A bedfordshire-i tűzoltóság videója alapján szerint magyar idő szerint reggel 6 körül még mindig szinte az egész emelet égett. A tűzben egy civil és hat tűzoltó füstmérgezést szenvedett, de halálos áldozatok vagy égési sérültek nincsenek. A tűzoltóság szerint viszont a felső emeleten az autók 80 százaléka kigyulladt, a tűz pedig annyira megrongálta az épületet, hogy félő, hogy az egész összeomlik. (Guardian)