A frissesség AI-forradalma

hirdetés
2023 október 12., 06:31
ad

Nem egyszerűen illat-, hanem rögtön AI-illat-robbanást hozott el az AXE új, limitált kiadásban megjelenő termékcsaládja, az AXE A.I.

Talán ritkán gondolunk rá, de a testápolóink, dezodoraink és egyéb kozmetikai szereink megalkotása mögött nagyon komoly mérnöki munka rejlik: a fejlesztőknek egyszerre kell figyelniük arra, hogy a termékek úgy lássák el a lehető legjobban a feladatukat, hogy közben óvják a bőrünket és kellemes, karakteres illattal is bírjanak.

Ehhez a munkához vették igénybe a mesterséges intelligencia segítségét az AXE laborjában, és a közös, ember-algoritmus munka során összesen

  • 46 TB adatot,
  • 3,5 millió egyedülálló illatot,
  • 6000 egyedi összetevőt,
  • és 7000 fogyasztói tesztet

elemeztek ki, hogy kiderüljön, hogy melyik lesz az az illat, aminek senki nem tud ellenállni. Az eredmény pedig egy új férfi dezodor és egy új tusfürdő lett, melyek egyrészt külső megjelenésükben is felidézik az illatokat létrehozó robotikus világot, de még fontosabb, hogy pont azt nyújtják, amire a használóik vágynak.

A sok fogyasztói teszt kiértékelése után ugyanis végre tényleg egy olyan illat születhetett meg, amit ugyan az algoritmusok hívtak életre, de tökéletesen illeszkedik az emberi elvárásokhoz. Épp azért azok, akik savas mikrochip-ízre vagy gépolajszagra számítanak, csalódni fognak: tesztünk során kiderült, hogy a laborban tényleg az emberi preferenciákat vette figyelembe az algoritmus, és az AXE-tól már megszokott frissítő, erőteljes aromák kaptak egy AI-csavart.

Illat 2.0. – próbálkozhatnánk zárásként a szlogenalkotással, de talán egy AI által tervezett dezodor esetében hatékonyabb, ha kollégára bízzuk a dolgot, és megkértük a legismertebb AI-alkalmazást, a ChatGPT-t, hogy ajánljon egy szlogent a termékhez. A nyelvi modell a

Maradj friss, maradj magabiztos, és élvezd az illatok jövőjét a jövőnek köszönhetően!

ötlettel állt elő, és ez tényleg jól összefogja, amit az új AXE AI termékekről tudni érdemes. Ha pedig a további, a már jól ismert és mostanában megjelent új illatokkal ismerkednél, akkor keresd fel az AXE honlapját a felfedezésükhöz.