A józsefvárosi Fidesz kimondta: „hajléktalanlobbi”

idióta rekordok
2023 október 14., 09:34

„A helyi Fidesz szerint a polgármester csak a hajléktalanlobbit akarja kiszolgálni.”

Ez a mondat jön szembe a HírTv oldalán, amelynek a józsefvárosi Fidesz frakcióvezetője, Vörös Tamás nyilatkozott, az ő száján reppent ki ez neologizmus. A Google keresője szerint ugyan már két éve is felbukkant a hajléktalanlobbi kifejezés a kormánypárti média egy-egy cikkében, de most már a kormánypárti szintre emelkedett a használata.

Az ember, aki kimondta
photo_camera Az ember, aki kimondta

Nem tudom, kell-e magyarázni az abszurditását annak, hogy a társadalom lobbizásra legkevésbé alkalmas csoportját próbálják amolyan háttérhatalomnak beállítani.

A kormánymédia és a kormánypárti politikusok amúgy most éppen azt sérelmezik egyszerre, hogy a nyolcadik kerületet „az utóbbi években (?!) ellepték a hajléktalanok”, illetve hogy Pikó András ellenzéki polgármester bérlakásokhoz juttatná őket.

Vörös Tamás azt mondta, idézem a HírTV narrációját, hogy „ez az intézkedés nem a szociális érzékenységet támasztja alá, hanem hideg politikai szándékok húzódnak meg mögötte. A fideszes politikus hangsúlyozta, hogy Pikó András csak a politikai szövetségeseit, a hajléktalanlobbistákat, mint például Iványi Gábort próbálja jó helyzetbe hozni.”

Hogy mennyire jó helyzetben van a jachtozásairől és luxusautóiról elhíresült Iványi Gábor, arról itt olvashatnak.