Hungarikum: együttműködési megállapodást kötött a Magyarságkutató Intézet és a Nemzeti Színház

KULTÚRA
2023 október 18., 16:21

Tudományos, szakmai együttműködésről szóló megállapodást kötött a Magyarságkutató Intézet és a Nemzeti Színház, a dokumentumot szerdán írta alá a két intézmény vezetője, írja az MTI.

„A Nemzeti Színház a nemzet lelke, a Magyarságkutató Intézet pedig ezt a lelket, kultúrát, hagyományrendszert, eredetünket, történelmünket próbálja megtisztítani a rárakódott, felesleges rétegektől”

- mondta Kásler Miklós. Az MTI beszámolója szerint a Magyarságkutató Intézet főigazgatója, tiszteletbeli elnöke lóugrással haladt tovább és azt mondta, hogy

arra törekednek, hogy kialakítsák azt a századokra visszamenő magyar identitást, "amit az utolsó száz-százötven év a háttérbe szorított".

photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

„Szándékunk az, hogy akik előadják a történeteket, tisztában legyenek azzal, miről van szó, és megfelelő módon tudják közvetíteni ezeket az értékeket. A megállapodás alapján az egyetemi hallgatóknak előadásokat, beszélgetéseket tartanánk, elsősorban velünk, magyarokkal kapcsolatban”

- tette hozzá Kásler. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója arról beszélt, hogy szeretné ha a Magyarságkutató Intézet szakemberei már az előadások készítésének folyamatába bekapcsolódnának.