Manuel hat éve ellopta egy állatotthon adományát, azóta csak ígérgeti a kártalanítást

belföld
2023 október 18., 09:09

A ma már a Budapest Parkban koncertező, 300 ezer TikTok-követőt összegyűjtött Manuel hat évvel ezelőtt, 2017. október 9-én két társával ellopta a Noé Állatotthon Alapítvány adományperselyét. Mivel a terület be volt kamerázva, a fiúkat hamar elkapták, majd fejenként 20 ezer forint megfizetésére és 50 óra közmunkára büntették.

Az állatotthon viszont azóta sem kapta vissza a pénzét, írja a Hvg.hu. Hogy a 20 ezer forintot kellett volna visszafizetni, vagy az a bírság volt, és van egy visszafizetendő, nem ismert összeg, az nem derült ki a cikkből, az viszont igen, hogy nemcsak Manuel, hanem a két társa sem kártalanította az alapítványt.

A hatodik évfordulón Schneider Kinga, a Noé szóvivője elővette az ügyet, és a Facebookon azóta rendszeresen posztol róla.

link Forrás

Schneider egy lapinterjúban felidézte: amikor kiderült, hogy az X-Faktorban fog szerepelni a rapper, az RTL megkereste a menhelyet, hogy mi lenne, ha együttműködnének. Ebbe belementek, de Manuel végül akkor sem jelentkezett. A Covid idején Manuel ugyan felajánlotta, hogy közösségi gyűjtést szervez, de akkor az állatotthon zárva volt a karantén miatt, majd a nyitást követően a rapper ismét eltűnt. Az október 9-i poszt után az előadó menedzsere bejelentkezett, hogy valahogy kezelje a helyzetet, ám azóta eltelt egy hét, és megint nem történt semmi – Schneider pár napja ennek apropóján azt írta: „Szerintem valami nagyon komoly dolgot készítenek elő, aminek napokig tart az összegondolása!!”