Két év börtönre ítélték Tarsoly Csabát a Questor-ügy egyik mellékszálán

bűnügy
2023 október 19., 14:49

Két év szabadságvesztésre ítélte elsőfokon Tarsoly Csabát a Kecskeméti Törvényszék – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, Tarsoly felesége is kapott egy évett ebben az ügyben.

Tarsoly Csaba vádlott a tárgyalóteremben az ellene és társai ellen indított büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2016. október 13-án.
photo_camera Tarsoly Csaba vádlott a tárgyalóteremben az ellene és társai ellen indított büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2016. október 13-án. Fotó: Marjai János/MTI

A mostani ítélet a Questor-ügy egyik mellékszálához kapcsolódik. A vádirat szerint Tarsoly Csaba 2004 tavasza előtt megállapodott a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet vezetőjével egy kölcsönösen előnyös, ám jogellenes, korrupciónak minősülő gazdasági tevékenységben. Tarsoly Csaba vállalta, hogy a Quaestor cégcsoporton keresztül a takarékszövetkezet vagyonából folyamatosan finanszírozza az elsőrendű vádlott fiának, a másodrendű vádlottnak a cégét, és ezt színlelt értékpapír-vásárlásokkal leplezik – írja a Magyar Nemzet.

A takarékszövetkezet vezetője cserébe azt vállalta, hogy esetenként a Quaestor-csoport kötelezettségeinek teljesítéséhez szükséges forrásokat biztosítja a szövetkezet pénzéből. Ezekért ellenszolgáltatás nem volt, így a takarékszövetkezetnél vagyoni hátrány keletkezett. Így 2004 és 2010 között több mint 2,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a takarékszövetkezetnek

A Questor-ügyhöz tartozó nagyobb tárgyalás még folyamatban van a Fővárosi Törvényszéken.