Meleg, de változékony idő lesz a hosszú hétvégén

időjárás
2023 október 19., 14:42

Változékony, de enyhe lesz az időjárás a hosszú hétvégén, a szél sokfelé erős, néhol viharos lehet - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

  • Pénteken általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, egy-egy zápor előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20-26 fok között, a déli megyékben 27-29 között alakul.
  • Szombaton nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre kell számítani, több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar is előfordul. A csúcsérték 17 és 28 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos tájakon lesz hűvösebb az idő, keleten enyhébb.
  • Vasárnap reggelre a front vastag felhőzónája kelet felé elvonul, jobbára gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű. A délutáni órákban 15-24 fokra lehet számítani, a tartósabban ködös, rétegfelhős vidékeken lesz a hűvösebb.
  • Hétfőn, október 23-án a pára, a köd és a rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel, de utána általában napos időre lehet számítani fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű, a légmozgás mérsékelt lesz. A hajnali 3-11 fokról 14 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet.