Vádat emeltek a drogkereskedő ellen, aki az I. kerületi lakás ablakán kizuhant fiatalnak adott el drogot

bűnügy
2023 október 20., 06:55

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal a kábítószer-kereskedő férfival szemben, aki 2020 májusában kábítószert adott el egy fiatalokból álló társaságnak, amelynek egyik tagja még aznap éjszaka kizuhant egy I. kerületi lakás ablakán. A bíróság a vádlottakat elsőfokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, az ügyészség azonban végrehajtandó börtönbüntetésért fellebbezett, olvasható az ügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint a vádlottak - egy 25 és egy 28 éves férfi - 2020 márciusa és májusa között kapcsolatban álltak egymással, és egymást segítve, kábítószert értékesítettek.

A kábítószereket jellemzően a fiatalabb vádlott szerezte be, azonban azokat ténylegesen az idősebbik társa adta át a vevőknek a személyes találkozók során, és ezekről az ügyletekről feljegyzéseket is készített. A kapott vételárral a dílerek utólag számoltak el egymás között.

Az idősebbik vádlott 2020. május 9-én a VIII. kerület, Kálvária téren marihuánát, amfetamint és LSD-t adott át egy fiatalokból álló társaság egyik tagjának, aki a tiltott szerekért 20.000 Ft-ot fizetett. Ezt követően, még aznap éjszaka a társaság egy I. kerületi lakásban szórakozott, amelynek során az egyik fiatal kizuhant a lakás egyik ablakán és az elszenvedett sérülések miatt, később a kórházban életét vesztette.

A nyomozók a kábítószert átadó vádlott elfogásakor annak VIII. kerületi, majd később a társa IX. kerületi lakásában kábítószereket, valamint nagy mennyiségű, kábítószer csomagolásához használt műanyag tasakot, és digitális mérleget találtak.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a két férfival szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A tárgyaláson a bíróság mindkét vádlottat bűnösnek mondta ki, és egyiküket 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette, társát pedig 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását szintén felfüggesztette 4 év próbaidőre.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség a vádlottak terhére, súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett. A fellebbezést a Fővárosi Főügyészség fenntartotta, és az ügy iratait továbbította az ügyben másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszékre.