Izrael felszólította a gázaiakat: költözzenek délebbre, különben egy terrorszervezet bűntársának tekinthetik őket

külföld
2023 október 22., 09:07

A palesztinok azt mondják, hogy az izraeli hadsereg ismételten arra figyelmeztette őket: költözzenek át Gáza északi részéről az övezet déli részére, mert ha maradnak, akkor egy terrorszervezet bűntársaiként, szimpatizánsaiként azonosíthatják őket, írja a Reuters.

Az üzenetet szombattól az Izraeli Védelmi Erők nevével és logójával ellátott szórólapokon adták át, illetve mobiltelefonos hangüzeneteken keresztül juttatták el a Gázai övezetben élőknek. A röplapon ez áll:

„Sürgős figyelmeztetés, Gáza lakosainak. A Wadi Gázától északra való jelenlétük veszélyezteti az életüket. Aki úgy dönt, hogy nem hagyja el Gáza északi részét a Wadi Gázától délre, azt egy terrorszervezet bűntársaként azonosíthatják”.

A gázai övezet és a Wadi Gaza a Google térképén
photo_camera A gázai övezet és pirossal jelölve a Wadi Gaza a Google térképén Fotó: Google Maps

A Reuters felidézi: Izrael légicsapásokkal bombázza Gázát, amióta a Hamász palesztin fegyveres csoport október 7-én halálos támadást intézett izraeli földön. Izrael csapatokat és páncélosokat vezényelt a gázai határra egy várható szárazföldi behatolás előtt. A légicsapásoknak a Hamász szerint csak a szombatról vasárnapra virradó éjszaka 55 halálos áldozata volt.

Kiemelt videóink