Komlósfecskéspusztától Hős utcán át a Széchenyi rakpartig: lakások ötezres és hárommillió fölötti négyzetméterárakon

gazdaság
2023 október 22., 07:55

Az eladásra kínált lakások alapján a budapesti V. kerületi Széchenyi rakparton a legdrágább, a Somogy megyei Nágocs a legolcsóbb: előbbi négyzetméterenkénti ára 3,5 millió, utóbbié 5000 forint, a kettő között tehát hétszázszoros a különbség – derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből, amely a KSH előzetes adatai és a tavalyi eladások alapján rangsorolta a legdrágább és legolcsóbb közterületeket, utcákat, tereket, utakat, rakpartokat.

A Somogy megyei Nágocs központja, szemben a községházával
photo_camera A Somogy megyei Nágocs központja, szemben a községházával

Ha nem a kínálatot, hanem a megvalósult üzleteket nézzük, akkor is egy budapesti, de már XII. kerületi utca áll az élen: ezen a listán a Költő utca a legdrágább, ahol majdnem 2,5 millió forintos átlagos négyzetméteráron találtak gazdára a lakóingatlanok.

Az V. kerületi Vécsey utca szerezte meg a fővárosi második, az I. kerületi Orom utca pedig a harmadik helyet, előbbi esetében - kerekítve - 2,3 millió, utóbbinál 2,2 millió forintot tett ki a négyzetméterár. A fővárosban a VIII. kerületi Hős utca volt a legolcsóbb tavaly 223 ezer forinttal, a sorban a következő a XVI. kerületi Rákóczi út és a X. kerületi Gitár utca 298 ezer, illetve 313 ezer forinttal.

A fővároson kívül a balatoni települések utcái a legdrágábbak, a Budapesten kívüli 10-es toplistára csak ilyenek kerültek fel. Az első helyen a balatonfüredi Honvéd utca áll 2,34 millió összeggel. A siófoki Deák Ferenc sétány és Vitorlás utca kapott helyet még a dobogón 1,73 millióval és 1,62 millióval

A legolcsóbb lakóingatlanokat pedig Mezőhegyesen adta a múlt év során: a Komlósfecskéspuszta majorban 21 ezer, az 57-es és Ómezőhegyesi majorban pedig 23-23 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár, majd a rudabányai Árpád utca jön 27 ezer forintos értékkel, derül ki az összeállításból.

A Google Street View képe Komlósfecskéspusztáról
photo_camera A Google Street View képe Komlósfecskéspusztáról