18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Borzalmas, eddig nem látott felvételeket mutatott be újságíróknak az izraeli hadsereg kivégzésekről, lefejezésekről

külföld
2023 október 24., 09:03

Az izraeli hadsereg hétfőn újságíróknak tartott egy vetítést főképp olyan felvételekből, amelyeket a Hamász terroristáinak testkamerái rögzítettek október 7-én. A vetítésről nem készülhetett felvétel. A nyers felvételeket kiegészítették térfigyelő kamerák, dashcamek és mobiltelefonok által rögzített videókkal is. Brutális részletességgel mutatják be a borzalmakat, amelyek a fesztiválon és a Gáza-környéki kibucokban történtek. A Tel-Aviv melletti katonai bázison hétfőn levetített 43 perces összeállítást a támadás óta összegyűjtött több száz órányi felvételből vágták meg.

Az egyik felvételen, amelyet térfigyelők rögzítettek, az látható, ahogy az egyik kibucban egy apa két kisfiával egy óvóhelyre rohan, a hamászosok követik és bedobnak közéjük egy gránátot, amely azonnal megöli az apát és megsebesíti a gyerekeket. Miután a két fiú véresen és sokkos állapotban, sikoltozva visszatántorgott az otthonukba, egy hamász fegyveres belépett utána, átnézte a hűtőszekrényt, majd kivett egy vizet, hogy igyon egyet, megkínálta a gyereket, majd kisétált. Hogy a gyerekek végül túlélték-e a borzalmat, a vetítésen jelen lévő katonai szóvivő nem tudta megmondani. A Pierce Morgannek nyilatkozó Jotam Confino újságíró is ezt a jelenetet emelte ki beszámolójából.

link Forrás

A filmben szerepelt egy hangfelvétel is, amelyen a Hamász egyik fegyverese az egyik áldozat telefonjáról hazatelefonál gázai szüleinek, és azzal dicsekszik, hogy „legalább tíz zsidót ölt meg puszta kézzel". „Nyissátok meg a WhatsAppot, és nézzétek meg, hány halott van" – mondta a szüleinek azokra a képekre utalva, amelyeket hazaküldött. „Anya, a fiad egy hős" – tette hozzá.

Egy másik jelenet azt mutatta, ahogy az egyik hamász fegyveres ünnepelve lövöldözik a kibucban lévő civilek látszólag halott testeire, és egy kerti kapa segítségével megpróbál lefejezni valakit, aki még életben lévőnek tűnik.

link Forrás

A nyers felvételek levetítése az izraeli hadsereg magas rangú vezetőinek egyértelmű szándékát tükrözi arra, hogy emlékeztessék a világot, mi történt október 7-én. A médiabeszámolókban ugyanis átvették a főbb szerepet a Gáza elleni izraeli légicsapásokról szóló tudósítások.

Michael Edelstein vezérőrnagy, az IDF volt gázai hadosztályparancsnoka a vetítés után az összegyűlt nemzetközi médiának nyilatkozva azt mondta, „azt látjuk, hogy egyes csatornák megpróbálják összehasonlítani azt, amit Izrael tesz, és azt, amit azok az aljas terroristák tettek".

(BBC)

Kiemelt videóink