18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Borzalmas, eddig nem látott felvételeket mutatott be újságíróknak az izraeli hadsereg kivégzésekről, lefejezésekről

külföld
2023 október 24., 07:03

Az izraeli hadsereg hétfőn újságíróknak tartott egy vetítést főképp olyan felvételekből, amelyeket a Hamász terroristáinak testkamerái rögzítettek október 7-én. A vetítésről nem készülhetett felvétel. A nyers felvételeket kiegészítették térfigyelő kamerák, dashcamek és mobiltelefonok által rögzített videókkal is. Brutális részletességgel mutatják be a borzalmakat, amelyek a fesztiválon és a Gáza-környéki kibucokban történtek. A Tel-Aviv melletti katonai bázison hétfőn levetített 43 perces összeállítást a támadás óta összegyűjtött több száz órányi felvételből vágták meg.

Az egyik felvételen, amelyet térfigyelők rögzítettek, az látható, ahogy az egyik kibucban egy apa két kisfiával egy óvóhelyre rohan, a hamászosok követik és bedobnak közéjük egy gránátot, amely azonnal megöli az apát és megsebesíti a gyerekeket. Miután a két fiú véresen és sokkos állapotban, sikoltozva visszatántorgott az otthonukba, egy hamász fegyveres belépett utána, átnézte a hűtőszekrényt, majd kivett egy vizet, hogy igyon egyet, megkínálta a gyereket, majd kisétált. Hogy a gyerekek végül túlélték-e a borzalmat, a vetítésen jelen lévő katonai szóvivő nem tudta megmondani. A Pierce Morgannek nyilatkozó Jotam Confino újságíró is ezt a jelenetet emelte ki beszámolójából.

link Forrás

A filmben szerepelt egy hangfelvétel is, amelyen a Hamász egyik fegyverese az egyik áldozat telefonjáról hazatelefonál gázai szüleinek, és azzal dicsekszik, hogy „legalább tíz zsidót ölt meg puszta kézzel". „Nyissátok meg a WhatsAppot, és nézzétek meg, hány halott van" – mondta a szüleinek azokra a képekre utalva, amelyeket hazaküldött. „Anya, a fiad egy hős" – tette hozzá.

Egy másik jelenet azt mutatta, ahogy az egyik hamász fegyveres ünnepelve lövöldözik a kibucban lévő civilek látszólag halott testeire, és egy kerti kapa segítségével megpróbál lefejezni valakit, aki még életben lévőnek tűnik.

link Forrás

A nyers felvételek levetítése az izraeli hadsereg magas rangú vezetőinek egyértelmű szándékát tükrözi arra, hogy emlékeztessék a világot, mi történt október 7-én. A médiabeszámolókban ugyanis átvették a főbb szerepet a Gáza elleni izraeli légicsapásokról szóló tudósítások.

Michael Edelstein vezérőrnagy, az IDF volt gázai hadosztályparancsnoka a vetítés után az összegyűlt nemzetközi médiának nyilatkozva azt mondta, „azt látjuk, hogy egyes csatornák megpróbálják összehasonlítani azt, amit Izrael tesz, és azt, amit azok az aljas terroristák tettek".

(BBC)