Drograzzia: 640 milliót visszaszereztek, több mint 10 kiló „kristályt” lefoglaltak, 17 embert elfogtak

bűnügy
2023 október 24., 13:32

A rendőrség bejelentette, hogy több, kábítószerrel, új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnbandát számolt fel: közel 640 millió forintnyi vagyont szereztek vissza, több mint 10 kilogramm lefoglalt „kristály” új pszichoaktív szert foglaltak le, és 17 embert fogtak el.

photo_camera Fotó: police.hu
photo_camera Fotó: police.hu
photo_camera Fotó: police.hu

A főváros VII., X., XVIII. (két címen), XX. (két címen), és XXII. kerületében elfogott 9 emberből hetet őrizetbe vették, azóta a bíróság hatukat letartóztatta, hetedik társuk bűnügyi felügyeletét rendelte el. Két ember szabadlábon védekezik.

link Forrás

A csapat tagjai a külföldről beszerzett, havi több 10 kilónyi anyagot adták tovább itthon, főleg a fővárosban és Pest megyében. A mostani rajtaütésen a rendőrök 10 kilónál is több új pszichoaktív anyagot foglaltak le, az egyik tetemes adagot éppen akkor vitte házhoz egy csomagküldő futárja, amikor azt a címzett már csak bilincsben és a rendőrök előtt vehette át.

link Forrás

A végső összegzés szerint a lefoglalt nagy értékű autók, ékszerek, műszaki cikkek, ruhák, aranyrudak közel 110 milliós értékéhez adódott a 120 milliónyi pénz, valamint a zár alá vett életbiztosítások, bankszámlák, üzletrészek, ingatlanok 350 millió forint értékben. A vagyonvisszaszerzés eredménye kb. 640 millió forint. (police.hu)