Fradisták rángattak ki szerb szurkolókat egy taxiból, most felfüggesztett börtönt kaphatnak

bűnügy
2023 október 24., 07:59

Október 13-án a Crvena Zvezdával játszott a Fradi Budapesten. A mérkőzés előtt, a stadion előtti szervizútra érkezett egy taxi az utasaival, akik szerb szurkolók voltak. Meglátta őket egy magyar drukkerekből álló csoport, akik odarohantak a taxihoz. Az utasokat kirángatták az autóból, többször megütötték őket és rúgtak is feléjük. Így szól az ügyről a Fővárosi Főügyészség közleménye:

„Az egyik vádlott ezután több társával együtt felnyitotta a taxi csomagtartóját, és onnan próbálták elérni a hátsó ülésen ülő szurkolókat. Eközben a másik vádlott a vezető ülés lehúzott ablakán keresztül, ököllel a taxisofőr felé ütött. A vádlottak és társaik a támadással csak akkor hagytak fel, amikor a mérkőzést biztosító rendőri egységek a helyszínre érkeztek. A rendőröket észlelve, valamennyi garázda elmenekült.” Minderről biztonsági kamerás felvétel is készült:

link Forrás

Kettejük ellen most a IX. kerületi ügyészség emelt vádat nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt. Arra tettek indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a két férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Európai Labdarúgó Szövetség által, Magyarországon megrendezésre kerülő labdarúgó mérkőzések látogatásától.