Egy olasz nő beperelte két fiát, hogy költözésre bírja őket a mamahotelből

külföld
2023 október 26., 16:03

Pert indított egy olasz nő két negyvenéves fia ellen, akik nem voltak hajlandók elköltözni a családi fészekből. A nő nyert, ezért most a bíróság arra kötelezi a fiúkat, hogy költözzenek ki a mamahotelből.

A 75 éves nő Pavia városában élt együtt a 40 és 42 éves fiával, akiket több alkalommal próbált meggyőzni, hogy költözzenek saját lakásba, főleg mivel mindkettejüknek van munkája. Az anyát az is nagyon bosszantotta, hogy a fiai nem szálltak be a rezsibe és a házimunkából sem vették ki a részüket. A nő végül beperelte a két fiát, akik ellen a bíróság kilakoltatási végzést hozott.

A bíró kiemelte, hogy bár a szülőknek eltartási kötelezettsége van gyerekeik felé, ez természetesen már nem áll fenn azok 40 éves korában. A két férfinak december 18-ig kell elhagyniuk a lakást.

A 2022-es adatok szerint Olaszországban a 18 és 34 év közöttiek csaknem 70 százaléka még mindig otthon él a szüleivel: a férfiak 72,6 százaléka és a nők 66 százaléka. Egy 2019-es tanulmány szerint az otthon élő fiatal felnőttek 36,5 százaléka diák, 38,2 százaléka már dolgozik, 23,7 százalék pedig épp munkát keres. A mamahotelezésben természetesen közrejátszanak az egész Európában uralkodó irreális ingatlanárak. (Guardian)