Díjnyertes gyerekfilmek és filmes játékok a Cinemira KIDS fesztiválon

hirdetés
2023 október 27., 10:48
ad

Különleges, halloween-i kiadással jelentkezik a Cinemira KIDS gyerekfilmfesztivál: október 28-án és 29-én a margitszigeti Kristály Színtérben fiataloknak szóló filmekkel és számos kapcsolódó programmal készülnek.

link Forrás

A rövid- és animációs filmeket szokás szerint korosztályos bontásban (3-6, 7-9, 10-12 éveseknek szánva) vetítik majd, és a filmek olyan témákat járnak majd körbe, mint a különcség kihívásai, saját magunk megtalálása, a félelem leküzdésének stratégiája, barátság és együttérzés.

Az idei fesztivál mottója a „Mozizz és alkoss!”, ezért a vetítések mellett interaktív programok is várják a gyerekeket: a hétvégén animációs és rövidfilmeket forgathatnak, kipróbálhatják magukat kaszkadőrként, és festhetnek saját csapót is. Vasárnap délelőtt pedig, Gryllus Vilmos koncertjét követően a Kaláka alapítójával közösen készíthetnek igazi videoklipet a Maszkabál című dalhoz.

Idén emellett népszerű mesehősök hazai szinkronszínészei is jelen lesznek: Peller Mariann (Barbie), Nemes Takách Kata (Lucy a Gruból), és Szemenyei János (Mario) – valamint Gubik Petra, Elek Ferenc, és Zsurzs Kati, akik a színészmesterségről mesélnek majd, és a színészkedés iránt érdeklődő fiatalok ki is próbálhatják majd magukat a kamera előtt.

Részleges programok az esemény oldalán találhatóak.

Kiemelt videóink