Lakóépületet talált el Tel-Avivban egy Gázából kilőtt rakéta

háború
2023 október 27., 15:35

Négyen megsérültek péntek délután Tel-Avivban, amikor lakóházba csapódott egy rakéta, amit a Gázai övezetből lőttek ki. Kora délután az egész környéken szóltak a légvédelmi szirénák. A támadásért a Hamász al-Kasszam Brigádjai vállalta a felelősséget, azt mondták, ezzel válaszoltak az izraeli hadsereg gázai bombázásaira. Egy Gázából kilőtt rakéta Askalónban is eltalált egy lakóházat.

Megrongálódott épület Tel-Avivban
photo_camera Megrongálódott épület Tel-Avivban Fotó: JACK GUEZ/AFP

Közben az izraeli hadsereg közölte, hogy az elmúlt 24 órában 250 célpont ellen hajtottak végre támadásokat. Azt állították, hogy sikerült megölniük Medkhat Mabashert, a Hamász egyik parancsnokát. Ugyanakkor elismerték, hogy műszaki hiba miatt egy izraeli repülő lezuhat Gázában.

Az izraeli bombázások után eltűntek után kutatnak a gázai Sati menekülttáborban
photo_camera Az izraeli bombázások után eltűntek után kutatnak a gázai Sati menekülttáborban Fotó: ALI JADALLAH/Anadolu via AFP

Pénteken a Hamász egyik tisztségviselője a gázai bombázások leállításához kötötte az izraeli túszok elengedését. A legfrissebb adatok szerint még 229 embert tarthatnak fogságban. Közben az izraeli hadsereg a szárazföldi offenzívára készül, igaz az Egyesült Államok és az arab országok azt kérték, halasszák el a támadást, mert az csak tovább növelné a halálos áldozatok számát. A gázai egészségügyi minisztérium adatai szerint az október eleji támadásra adott izraeli válaszcsapásokban már több mint 7000 gázai halt meg, az áldozatok 40 százaléka gyerek. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemrég megerősítette ezeket az adatokat. (Reuters/Haaretz)