Lehajolt az apróért, nem kellett volna

belföld
2023 október 30., 08:38

Vádat emelt a tatabányai ügyészség egy sofőr ellen, aki úgy gázolt el egy biciklist, hogy az maradandó fogyatékosságot szenvedett. Az eset 2021 júliusában történt, és újabb példája annak, hogy vezetés közben nem szabad másra figyelni, mint az úttestre – így a szétguruló aprópénzre sem.

Ebben az esetben ugyanis épp ez történt. „A sofőr az utastérben lévő aprópénz menet közbeni szétszóródására figyelt, eközben az autót balra kormányozta, áttért az úttest másik oldalára, majd fékezés nélkül elütött egy kerékpárost” – írja a vádiratot ismertető közleményében az ügyészség.

Az elütött biciklis előbb a személygépkocsi motorháztetejére csapódott, majd onnan az útpadkára zuhant. A balesetben nyolc napon túl gyógyuló sérülése lett, és teljesen fel sem épült: maradandó fogyatékossága alakult ki (az autóvezető és az utasa nem sérült meg).

Az ügyészség közölte: a sofőrt a Komáromi Járásbíróság jogerősen egy év fogházbüntetésre ítélte, amit egy évre felfüggesztett. Emellett három évre eltiltották az autóvezetéstől.