Cserét kért Remili Mohamed, miután a csornai szurkolók bekiabálásaikban migránsnak és „hamászos robbantósnak" nevezték

foci
2023 október 31., 13:27

Rasszista incidens miatt maradt emlékezetes a hétvégi Csorna - Kelen SC NB III-as focimeccs. A vendégek magyar állampolgárságú játékosa, Remili Mohamed cserét is kért a szurkolói bekiabálások miatt - írta meg a csakfoci.hu.

Remili azt mondta a portálnak, húsz éve viseli a hátán a terhet, melyet bőrszíne jelent. (A játékos Algériában született, édesapja algériai, édesanyja magyar, hétéves kora óta él Magyarországon.) Fiatalként nem foglalkozott vele sokat, de 38 évesen, két gyermek édesapjaként már nem hiányzik neki a rasszista zaklatás. A mérkőzésen már nem bírta tovább hallgatni a mocskolódást, ezért kért cserét.

Remili döbbenetesnek nevezte, hogy 2023-ban még ott tartanak egyes szurkolók, hogy migránsoznak a lelátón, vagy „hamászos robbantósnak" neveznek egy játékost. Tudja, hogy a foci nem sakk, ezért a lila kurvázást például sose vette magára, de van szerinte egy határ, amit már nem lehet átlépni.

A Kelen SC közleményt adott ki a meccs után, amelyben ezt írják: „Sajnos a mérkőzés alatt elfogadhatatlan megnyilvánulások jöttek a hazai lelátóról. Míg klubunk mindig megadja a tiszteletet az ellenféllel szemben, addig ez a csornaiak részéről hiányzott”.

A Csorna vezetőinek sajátos reakciója ez volt a történtekre: „Mi nem hallottunk semmi olyat a lelátóról, ami ne a szurkolással lett volna összefüggésben” – nyilatkozta Családi János, a Csorna elnöke.

Remili Mohamed
photo_camera Remili Mohamed Forrás: Kelen SC/Facebook

Remili korábban játszott több NB I-es csapatban is, 218 meccsen 36 gólt lőtt a legmagasabb osztályban. A 2014-15-ös szezonban, a Vasas játékosaként pedig az NB II gólkirálya lett.