„Szégyelld magad!” - kiabált Robert De Niro a bíróságon volt asszisztensével, aki munkahelyi bántalmazás miatt jelentette fel

külföld
2023 november 01., 07:42

Egy New York-i bíróságon kellett tanúskodnia Robert De Nirónak, miután egykori ügyvezető asszisztense munkahelyi bántalmazás, verbális zaklatás és nemi alapú megkülönböztetés miatt jelentette fel. Graham Chase Robinson 2008-tól egészen 2019-es lemondásáig dolgozott a színésznek, akit most 12 millió dollárra perel.

De Niro többek közt úgy próbálta bizonyítani az ártatlanságát, hogy az ügyvédek előtt „nonszensznek”, „baromságnak” nevezte a vádakat, és rákiabált Robinsonra:

„Szégyelld magad!”Majd Lewis J. Linman bíróra pillantva halkan bocsánatot kért. A 41 éves Robinson állítása szerint jó hírnevének megsértése miatt a felmondása után nem talált új állást, és képtelen volt felépülni a munkahelyi traumákból, amiket De Niro és barátnője, Tiffany Chen filmproducer okozott.

photo_camera Graham Chase Robinson elhagyja a bíróságot Fotó: DAVID DEE DELGADO/Getty Images via AFP

A színész 2019-ben beperelte Robinsont, azt állítva, hogy a nő virtuális pontokat lopott a vállalati hitelkártyáról, amiket légitársaságok járataira használhatott fel, és munkaideje alatt folyamatosan Jóbarátokat nézett. De Niro akkor három évnyi fizetésének visszatérítését kérte volt asszisztensétől.

(via Guardian)