Orbán Viktor magas, állami kitüntetésben részesült a baráti Kazahsztánban

külföld
2023 november 02., 09:10

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fiatal Demokraták Szövetségének elnöke a Kazah Köztársaságban tett baráti látogatást. A jeles alkalomból a Kazah Állami Barátság Érdemrend első fokozata díjat vehette át Kaszim-Zsomart Tokajevtől, Kazahsztán elnökétől.

Az alkotó légkörű találkozón készült fényképfelvételek a találkozó baráti légköréről, szívélyességéről árulkodnak. Az ilyen kétoldalú találkozók hozzájárulnak Magyarország és Kazahsztán népei barátságának elmélyítéséhez, a két ország közötti együttműködés dinamikus fejlesztésére irányuló kölcsönös törekvéshez.

photo_camera A baráti találkozón minden lényeges kérdésben egyetértettek a felek Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA
photo_camera A baráti találkozó baráti hallgatósága Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

A kazahsztáni látogatás jó alkalom arra, hogy a magyar küldöttség megismerkedjen a kazah emberek életével és munkájával, a gazdasági, a tudományos és a kulturális élet eredményeivel. A magyar vendégek mindenütt meleg, szívélyes fogadtatásban részesültek.

A munka azonban nem áll meg. Orbán Viktor a hivatalos kétoldalú találkozóit követően részt vesz a Türk Államok Szervezete 10. csúcstalálkozóján. A baráti türk államok - Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Magyarország, Törökország, Türkmenisztán és Üzbegisztán - vezetői a régión belüli és azon túli politikai és gazdasági fejleményekről is tárgyalnak majd.

(Borítókép és címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök átveszi a Kazah Állami Barátság Érdemrend első fokozata díjat az adományozó Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnöktől Asztanában - Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)