Izrael visszatoloncolja az ostromlott Gázába a palesztin vendégmunkásokat

háború
2023 november 03., 09:42

Izrael megszakít minden kapcsolatot Gázával. Nem lesz több palesztin munkavállaló Gázából. Azoknak a gázai munkavállalóknak, akik a háború kitörésének napján Izraelben voltak, vissza kell térniük Gázába, közölte Benjamin Netanjahu hivatala. Korábban 18 500 gázai palesztin kapott engedélyt az Izraelbe való belépésre. A Reuters beszámolója szerint máris több ezer gázai vendégmunkást küldtek vissza a háborús övezetbe Izrael és a megszállt Ciszjordánia területéről. Egy részük a rafahi határátkelőtől keletre lévő Kerem Shalom átkelőn keresztül tért vissza. Többen arról számoltak be, hogy az október 7-i támadások után az izraeli hatóságok őrizetbe vették és bántalmazták őket.

Gázaiak ülnek egy lebombázott pékség előtt a Nusairat menekülttáborban, Gáza középső részén
photo_camera Gázaiak ülnek egy lebombázott pékség előtt a Nusairat menekülttáborban, Gáza középső részén Fotó: MAHMUD HAMS/AFP

Az izraeli kormány közölte azt is, hogy a Gázai övezetnek szánt támogatásokat levonják a Ciszjordániát igazgató Palesztin Hatóság pénzalapjából. A gázai hatóságok szerint az izraeli válaszcsapások kezdete óta már több mint 9000 ember halt meg az övezetben. (BBC)

Kiemelt videóink