A kiskunhalasi református lelkész szerint mindegy, hogy barna, vörös vagy szivárványszínű köntösbe bújik, a sátáni erő mindig lopni és ölni akar

egyház
2023 november 06., 16:21

Mi a közös a nácikban, a kommunistákban és az LMBTQ-emberekben? Mindannyian a sátáni erő képviselői.

Többek között erről beszélt Bocskorás Bertalan református lelkész a november 4-ei kiskunhalasi megemlékezésen. A város lelkésze azt mondta, a sátáni erő mindig más köntösbe bújva akar lopni, ölni és pusztítani.

Mindegy, hogy ez a köntös barna (nemzetiszocialista), vörös (kommunista) vagy szivárványszínű (LMBTQ), a sátáni erő ugyanúgy megpróbálja ellopni hazánkat, szavaink értelmét, múltunkat és jövőnket.

Bocskorás Bertalan
photo_camera Bocskorás Bertalan Forrás: Halas Televízió/Youtube

Bocskorás szerint aki lopni jön, az ölni is fog. Ahogy ártatlan emberekbe eresztett sortüzet 1956-ban, úgy öl majd többek között kívánt gyermekeket is az anyaméhben.

A lelkész beszélt arról is, hogy mindig csodálkozott azon, hogy a kommunizmus 100 millió áldozata sem elég érv arra, hogy az emberek felismerjék és kimondják, ez a böszme eszme csak lop, öl és pusztít mindenhol.

Bocskorás egyébként május óta Kiskunhalas református lelkésze, az egykori miniszter, jelenleg dunamelléki püspökként szolgáló Balog Zoltán iktatta be. Korábban a Somogy megyei Látrányban és a Tolna megyei Nagydorogon szolgált, majd Kanadába költözött, ahol a Calgary-ban működő Magyar Református Egyházat vezette. Kiskunhalasra tízévnyi észak-amerikai szolgálat után került.