Ha azzal ébredt, hogy na vajon mi lehet a legmagányosabb brit birkával, épp jó helyen jár

ÉLET
2023 november 06., 07:12

Legalább két évre a Skót-felföldön, a Cromarty Firth sziklák lábainál rekedt egy birka, amit a brit közvélemény az elmúlt napokban a legmagányosabb brit birkának nevezett el. A jószág kimentését korábban egy állatvédő szervezet „hihetetlenül bonyolultnak” nevezte, de szerencsére volt öt gazda, akik nem olvasták el ezt a szakvéleményt, hanem sikerült felhúzniuk őt egy meredek lejtőn.

A megmentéséről szóló szombati hírben a BBC azt írta: a gazdák azt tervezik, hogy megnyírják túl nagyra nőtt gyapjúját, a birkát pedig átadják egy farmnak, pontosabban „farmparknak”.

De nem olyan egyszerű ám az élet.

Egy állatvédő csoport – hogy ugyanaz-e, amely korábban a megmentése nehézségei miatt aggódott, vagy egy másik, sajnos a BBC-hez méltatlanul slendrián hírből nem derül ki – ugyanis belekötött ebbe a terve. Szerintük csak „kizsákmányolnák” és „pénzért mutogatott látványosságot” csinálnának belőle, ha a tervek szerint elhelyeznék a skót-angol határtól 25 mérföldre lévő Dumfries melletti farmparkban.

link Forrás

A Fionának elnevezett, mostanra lenyírt juhot így egyelőre rejtegetniük kell a megmentőinek, miután ennek az Animal Rising nevű csoportnak néhány aktivistája megjelent a Dalscone Farmon, ahol most van. A csoport azt szeretné, ha „Fiona nem egy állatsimogatóban, hanem egy menhelyen találna otthonra”.

A birka a múlt hónapban került a címlapokra, miután egy kajakos lefotózta, amint két évvel az előző észlelés után még mindig ott van csapdába esve a Cromarty Firth egyik meredek sziklájának lábánál. Hogy mi lesz vele a jövő hónapban vagy két év múlva, egyelőre nem tudni, de reménykedjünk, hogy a BBC segítségével továbbra is naprakészek lehetünk a Fiona-gate ügyében.