Rátámadt egy dél-koreai férfi egy eladóra, mert a rövid haja miatt azt hitte, feminista

nők elleni erőszak
2023 november 06., 13:56

Letartóztattak egy férfit Dél-Koreában, amiért péntek késő éjszaka megtámadt egy bolti eladónőt, akiről azt feltételezte, hogy feminista.

A biztonsági kamera felvételein az látszik, hogy egy 20-as éveiben járó férfi valamivel éjfél után bemegy egy boltba, ahol ütni és rúgni kezdi az eladót. A támadásban egy 50 év körüli vevő is megsérült, aki megpróbált közbeavatkozni.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi azért támadta meg az eladót, mert a rövid hajából arra következtetett, hogy feminista. A rendőrség közleménye szerint egészen pontosan ez a mondat hangzott el:

„Mivel Önnek rövid haja van, biztosan feminista. Én viszont hímsoviniszta vagyok, és úgy gondolom, hogy a feministák megérdemlik, hogy bántalmazzák őket.”

A bántalmazás addig zajlott, amíg a rendőrség a helyszínre nem ért. A 20-as éveiben járó eladónő súlyos fül- és szalagsérüléseket szerzett, de nem volt életveszélyes állapotban. A közbeavatkozó férfi pedig arc- és válltörést szenvedett, amiért a támadó megütötte egy székkel. A hímsoviniszta férfi állítólag ittas volt a támadás idején, korábban pedig skizofréniát állapítottak meg nála. A férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Dél-Korea azon gazdaságilag fejlett országok közé tartozik, ahol nagy a nemek közötti egyenlőtlenség. Az elmúlt években pedig egyre több fiatal férfi érez ellenszenvet a feministákkal szemben, amiért úgy érzik, hogy őket hátrány éri miattuk. (BBC)