Szijjártó Péter és Robert Fico ugyanazt gondolják a genderügyről

POLITIKA
2023 november 07., 14:55

Szijjártó Péter kedden Pozsonyban találkozott a miniszterelnöki pozícióba visszatérő Robert Ficóval. A találkozás örömére a magyar külügyminiszter ki is írta az oldalára: „Ugyanúgy gondolkodunk a háborúról, a migrációról és a gender-ügyről.” A találkozó után kiadott minisztériumi közlemény szerint Magyarország és Szlovákia készen áll arra, hogy a két ország közötti együttműködés valaha volt legjobb fejezetét írja meg az elkövetkező években.

photo_camera Robert Fico és SZijjártó Péter Pozsonyban Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

A találkozó utáni sajtótájékoztatón Szijjártó arról beszélt, hogy a választások után „patrióta, a nemzeti érdek érvényesítését felvállaló, szuverén politikát megfogalmazó” kormány alakulhatott meg Szlovákiában, amivel könnyebb lesz az együttműködés. Ez abban nyilvánul meg, hogy nem szállítanak fegyvereket az orosz terjeszkedés ellen küzdő Ukrajnának, elutasítják az EU migrációs paktumát. Szijjártó bejelentette, hogy hamarosan megkezdik Robert Fico budapesti látogatásának előkészítését.

Szijjártó Péter már a szlovák választási kampány alatt is kiállt Fico pártja mellett, amikor ez egyik jelöltjüket korrupció miatt vették őrizetbe. A Napunk nemrég arról írt, hogy Szijjártó helyettese, Magyar Levente Fico korábbi protokollfőnökét, Viera Teťákovát vette feleségül. Úgy jöttek össze, hogy közösen szervezték Fico és Orbán találkozóit. A nő a miniszterhelyettesi vagyonnyilatkozatában már Magyar Viera néven szerepel. A lap szerint a MOL-nál helyezkedett el.