Mike Tyson megjelent egy lengyel faluban, hogy galambokat vegyen egy helyi tenyésztőtől

ÁLLAT
2023 november 08., 16:48

A korábbi nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Mike Tyson felbukkant egy lengyel faluban, ahová azért látogatott el, hogy vegyen száz galambot egy helyi tenyésztőtől. A nyilvánosan be nem jelentett látogatás azután derült ki, hogy az egyik jelenlévő fotói megjelentek a közösségi médiában.

link Forrás

Piątnica egy kb. 1800 fős falu Lengyelország északkeleti részén. A lengyel sajtó kiderítette, hogy valaki felhívott több állatorvosi hivatalt Łomżában több mint 100 galamb beoltását kérve, hogy megszerezzék a madarak amerikai exportálásához szükséges egészségügyi bizonyítványokat. De amikor a myLomza.pl megkereste a galambtenyésztőt, és megkérdezte, hogy véglegesítette-e az üzletet, a férfi nem volt hajlandó mondani semmit.

Tyson rendszeresen beszél a galambok iránti szenvedélyéről. Azt mondta, gyerekkorában ez nyújtott neki vigaszt az akkoriban elszenvedett bullyingra. Először akkor keveredett verekedésbe, amikor valaki megölte az egyik állatát. „A srác letépte a galambom fejét. Az volt az első dolog, amit valaha szerettem életemben, a galamb” – mondta. „Ez volt az első alkalom, hogy eleresztettem egy ütést. Kilenc éves korom óta imádom a galambokat. Ők voltak a menekülésem. Kövér voltam és csúnya. A gyerekek állandóan ugrattak. A galambok jelentették nekem az egyedüli örömöt” – magyarázta a Tyson.

link Forrás

2011-ben a Taking on Tyson című műsorban elmesélték, hogyan került bele az egykori bokszoló a versenyszerű galambtenyésztés világába.

Tyson Lengyelországban jól ismert a Black nevű, népszerű energiaital márkaarcaként is.

„Business, business” – ahogy egy másik nagy bunyós, Hasbulla mondaná. (Notes From Poland)