Áprilisban bezár a 130 embernek munkát adó szigetvári konzervgyár, jelentette az ATV híradója. A francia tulajdonos tavaszra futtatná ki a termékeket.
A döntést a csökkenő értékesítéssel, az egyre kisebb nyereséggel indokolták.
Vass Péter, a város polgármestere örülne, ha lenne vállalkozó, aki tovább vinné a termelést, de szerinte kicsi az esélye annak, hogy el lehessen kerülni a bezárást.
A termelést 1937-ben, egy Andrássy-birtokon kezdték el, a második világháború idején a berendezések jó része elpusztult. Az ötvenes években lett önálló a gyár, fő profilja a gyümölcs- és főzelék-konzervgyártás volt. A gyárban a fénykorában 1500 ember dolgozott. A szocializmusban a hazai és KGST-piacra termelt, ennek ellenére túlélte a rendszerváltást.
A szigetvári üzem többszöri tulajdonosváltás után német kézből került a francia tulajdonú Andros csoporthoz 2021-ben. Az utóbbi években a meggy, szilva, kukorica, borsó, paprika feldolgozására helyezték a hangsúlyt.