Az amerikai külügyminiszter már sokallja a palesztin áldozatok számát

háború
2023 november 10., 12:01

Túl sok palesztin halt meg, többet kell tenni az életek megmentéséért és a segélyszállítmányok eljuttatásáért oda, ahol a legnagyobb szükség van rá, mondta Antony Blinken amerikai külügyminiszter pénteken Újdelhiben. A gázai hatóságok adatai szerint az egy hónapja tartó izraeli válaszcsapásokban már több mint 10 800-an haltak meg, akik közül 4400 gyerek.

Palesztinok imádkoznak az izraeli csapásokban megölt Hijazi család tagjainak holtteste mellett Rafahban, a Gázai övezet déli részén, a temetésük előtt 2023. november 10-én
photo_camera Palesztinok imádkoznak az izraeli csapásokban megölt Hijazi család tagjainak holtteste mellett Rafahban, a Gázai övezet déli részén, a temetésük előtt 2023. november 10-én Fotó: MOHAMMED ABED/AFP

Bár nagyra értékeli a polgári áldozatok minimalizálására tett izraeli lépéseket, de szerinte ez nem elég. Javasolják, hogy a humanitárius szünetek legyenek hosszabbak, valamint engedjenek be több segélyszállítmányt a Gázai övezetbe.

Pénteken az ENSZ emberi jogi főnöke, Volker Turk vizsgálatot sürgetett a Gázai övezet sűrűn lakott területeinek válogatás nélküli bombázása és ágyúzása miatt. (APNews)