Meghalt Alföldi Albert

GYÁSZ
2023 november 10., 13:48

84 éves korában meghalt Alföldi Albert népművelő-politikus, az MSZP egykori parlamenti képviselője.

Alföldi Albert 1939-ben Szegeden született, általánosba és középiskolába Orosházára járt.

1966-ban színjátszó-rendezői képesítést szerzett a Felsőfokú Rendezőképző Akadémián, majd népműveloként, később művelődésiház-igazgatóként dolgozott Újkígyóson, Dunapatajon és Hajóson.

1994 és 98, illetve 2004 és 2010 között volt parlamenti képviselő szocialista színekben, 2002-tol Hajóson független önkormányzati képviselő is volt. Vállaltan az MSZP népi szárnyához tartozott, 2012-ben például ezt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak:

“Rendkívül sokat vitatkoztam pártbéli társaimmal azért, mert jó értelemben vett hazafias mondanivalóval elő sem mertünk jönni. Hogy miért volt így, meg nem tudom mondani. Pedig a jó értelemben vett hazafiság gazdasági mozgósító erőt jelent. (...) Annak idején sokáig közelharcot vívtam azért, hogy a pártkongresszuson legalább egy icipici nemzeti színt tegyenek a sok piros közé. "Négy gyermeke volt, köztük Alföldi Róbert színész-rendező. Aki emlékezetes módon az X-faktor zsűritagjaként, élő adásban beszélt először arról a nyilvánosság előtt, hogy 28 éves korában találkozott először az édesapjával, de ezzel együtt jó viszonyba került vele.