A csapdába esett indiai munkások újabb éjszakát töltenek a beomlott alagútban

baleset
2023 november 13., 18:51

Az indiai hatóságok közölték, hogy a mentési munkálatok folyamatban vannak, de az éjszakát még az alagútban kell töltenie annak a legkevesebb 40 építőmunkásnak, akik vasárnap rekedtek egy épülő alagútban, aminek a vájata beomlott.

photo_camera Fotó: AFP

Az állam hatóságai szerint az alagútban rekedt munkásokkal folyamatos a kapcsolattartás, oxigén- és élelmiszer-ellátásukat csővezetékekkel biztosítják, miközben az építési területen munkagépekkel próbálják eltávolítani a törmeléket, hogy utat nyissanak hozzájuk.

Bár Uttarakhand államban gyakoriak a földcsuszamlások, földrengések és árvizek, a helyiek, tisztviselők és szakértők is, köztük geológusok a hegyekben folyó gyors építkezést okolják a balesetért.

Asok Kumar, az állam rendőrparancsnokának közlése szerint a baleset pontos oka egyelőre ismeretlen.

Hivatali közlés szerint helyi idő szerint vasárnap 05:30-kor omlott be az alagút, a mentésben 160 fős mentőalakulat vesz részt.

photo_camera Fotó: AFP

Az hatóságok közlése alapján a 13 méter széles és 15 méter magas alagút megépítését a régión áthaladó autópálya tette szükségessé. Az Észak-Indiát átszelő 889 km hosszú autópálya egy hindu zarándokút nyomvonalát követi és négy hindu várost köt össze Észak-Indiában. (MTI)