A kormányzati Integritás Hatóság keményen rászállt a Deutsch Tamás testvérének utolsó előtti munkanapján aláírt gyanús szerződésre

bűnügy
2023 november 14., 17:52
  • Nagy bajba is kerülhet Deutsch Péter, az ismert Fidesz-alapító testvére, aki az atlétikai vébét szervező cég vezetőjeként első ránézésre is gyanús szerződést írt alá a Magyar Atlétikai Szövetséggel.
  • 260 millió forint plusz áfát fizettek ki 400 atlétikai bíró képzéséért, vagyis egy főre 650 ezret, miközben pár éve 12700 forintba került egy ilyen tanfolyam.
  • Nem volt közbeszerzés sem.
  • Az ügyben egy tényfeltáró cikk majd egy egy parlamenti kérdés után nyomozás indult, a rendőrség azonban szokás szerint gyorsan megszüntette a nyomozást.
  • Most jön a meglepő fordulat: a Fidesz-kormány által létrehozott korrupcióellenes hivatal ezután kőkeményen szállt bele az ügybe.
  • Hivatalos beadványban indítványozták a nyomozás újraindítását.
  • Részletesen felsorolták a rendőrség hibáit a hanyag nyomozás során. Ilyen kritikát eddig nem nagyon olvashatott senki kormányzati forrásból Pintér Sándor rendőrségéről.
  • És bemutatták, hogy költségvetési csalás is felmerülhet az ügyben.

2022. szeptember elseje nemcsak azért volt jelentős nap, mert ez volt a második világháború kitörésének 83. évfordulója, hanem azért is, mert ez volt Deutsch Péter utolsó előtti munkanapja a budapesti atlétikai vébé szervezésére alapított cég, a Budapest 2023 Atlétikai Nonprofit Zrt élén. (Deutschot, akinek a munkájával elégedetlenek voltak, Németh Balázs, a köztévé egykori híradósa váltotta a székében.)

Deutsch nem alibizéssel töltötte ezt a napot, pedig szinte bárki így tett volna a helyében. Ő azonban inkább aláírt még egy 260 millió forint + áfa, vagyis 330,2 millió forint értékű szerződést a Magyar Atlétikai Szövetséggel, 400 fő atlétikai bíróvá történő kiképzéséről, abból a célból, a következő évben rendezendő budapesti vébén legyen elegendő versenybíró.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.