Harry herceg felhívja az apját annak születésnapján

külföld
2023 november 14., 05:24

Károly király a 75. születésnapját ünnepli kedden. Fényes ünnepség helyett a közszolgálatra helyezik a hangsúlyt a királyi családban ebből az alkalomból, de lesz majd egy zárt körű vacsora a közeli családtagok és barátok számára.

Harry herceg nem lesz ott, de a családhoz közeli forrásokból a BBC úgy értesült, hogy a fiatalabbik fiú telefonon felhívja majd az apját Amerikából. Ez is nagy dolog ezekben a körökben, Harry és Károly ugyanis nem nagyon beszéltek mostanában egymással.

Apja és fia
photo_camera Apja és fia Fotó: DAVID ROSE/AFP

Ami a közszolgálatot illeti: a király a születésnapján egyrészt fogadást rendez majd az NHS ápolónői és szülésznői számára, de a nagy dobás egy új projekt elindítása az ünnepen, amellyel az élelmezési szegénységgel küzdő embereknek segítene.

A Koronázási Ételprojekt néven futó projekt célja, hogy kezelje azt a kettős problémát, hogy egyre több embernek nincs pénze élelemre, miközben több millió tonna felesleges élelmiszert dobnak ki. Ennek keretében ételelosztó központokat hoznak létre, hogy a felesleges élelmiszereket eljuttassák 14 millió, nehézséggel küzdő emberhez.