Újabb panaszok érkeztek Russell Brand viselkedésével kapcsolatban

külföld
2023 november 14., 15:46

Összesen öt panasz érkezett Russell Brand humorista, színész viselkedésével kapcsolatban abból az időszakból, amikor 2006 és 2008 között a BBC egyik rádióműsorát vezette, számolt be a BBC.

Korábban megírtuk, hogy négy nő vádolja nemi erőszakkal, szexuális zaklatással és érzelmi bántalmazással Russell Brandet, amelyről a brit Sunday Times, a Times és a Channel 4 tévécsatorna közös nyomozásából született cikk. Ezen ügyek feltárása után a BBC is vizsgálatot indított a hozzájuk érkezett panaszok kapcsán.

A most bejelentett panaszok közül kettő az elmúlt két hónapban érkezett, és azok nem szexuális jellegűek, hanem Brand munkahelyi magatartására vonatkoznak. A másik három panasz még azelőtt, hogy a Brand elleni nemi erőszakról szóló vádak napvilágot láttak volna.

Russell Brand beszéget mond egy londoni tüntetésen 2015. június 20-án.
photo_camera Russell Brand beszédet mond egy londoni tüntetésen 2015. június 20-án. Fotó: Justin Tallis/AFP

Brand ellen két panasz még akkor született, amikor a BBC Radio 2 és a 6 Music műsorvezetőjeként dolgozott. A BBC most azt vizsgálja, hogy ezekről tudott-e az akkori vezetés és hogyan kezelték a helyzetet, ami nem egyszerű feladat, ugyanis abban az időben még nem vezettek központosított nyilvántartást a beérkezett panaszokról. Az egyik panasz szerint például Brand tinédzser lányokat vitt haza a BBC kocsijával, de sajnos a BBC-s autók nyilvántartása már nem elérhető, így ez az állítás nehezen lesz bizonyítható.

A közönség egyébként már akkoriban jelezte, hogy Brand stílusa, nyelvezete és az, amiről beszélt a műsorban, aggályokat vet fel. Bár nem kapcsolódik közvetlenül a tárgyhoz, de a BBC most azt is vizsgálja, hogy ezek a jelek aggodalomra adhattak-e okot a vezetőségnek.