Kiskorú veszélyeztetése miatt tettek feljelentést Kósa Lajos ellen

bűnügy
2023 november 17., 18:04

A BRFK Nyomozó Főosztálya kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt nyomoz a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnél, írja a 24.hu. A laphoz eljutott egy dokumentum ami alapján Kósa Lajos szövetségi elnök ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette, vagy bűnsegédi bűnrészessége, vagy annak bűnpártolása vétségének megállapítása miatt tettek feljelentést. A feljelentő kérte, hogy Kósa mellett Váradi Orsolyával, a szervezet ügyvezetőjével és Bodó Barbarával, a szövetség etikai és fegyelmi bizottsága elnökével szemben is indítsanak nyomozást.

Tavaly Sebestyén Júliát, a korábbi Európa-bajnok műkorcsolyázót több szülő is levélben panaszolta be a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnél szakmai módszerei és magatartása miatt. Rángatásról, erős szorításról, markolásról, karmolásról, pofonokról, megszégyenítő kivételezésről, sértegetésről, betegen versenyeztetésről, megalázásról, elhanyagolásról számolnak be.

Ugyanakkor szövetség megszűntette az a fegyelmi eljárást. Arra hivatkoztak, hogy feltételezett csalakmények már elévültek. Csakhogy az elévülési idő éppen egy nappal a fegyelmi eljárás megindítása előtt, azaz május 3-án rövidült le három évről egy évre az új fegyelmi szabályzatban. A szülők által bejelentett esetek a hároméves elévülésbe még belefértek volna, az egyévesbe azonban már nem. Ezután a szövetség bejelentést tett a rendőrségen is, ugyanakkor ez az eljárás ismeretlen tettes ellen indult meg.