Egy pécsi garázsban egymillió euróval a csomagtartójában egy olyan Ferrari parkolt, amilyenből csak húsz van a világon

belföld
2023 november 18., 10:45

Tizenhét ingatlant, nyolc gépkocsit, valamint félmilliárd forint értékű készpénzt, továbbá céges számlapénzeket is zár alá vett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy adócsalásra szakosodott bűnszervezet felszámolásakor. A bűnszervezet számlagyárként működött, az elkövetők 2021 nyarától 472 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a központi költségvetésnek.

A banda vezetőjének garázsában egy limitált szériás, csak húsz példányban gyártott Ferrarit, annak csomagtartójában pedig több mint 1,1 millió eurót találtak. Egy másik helyszínen egy szintén nagy értékű Lamborghini Urus sportautót parkoltatott a bűnszervezet.

photo_camera Külön felhívnánk a figyelmet a Ferrarit mind színében, mint stílusában jól kiegészítő rózsaszín szabadidő-szettre

Az akció során egyszerre harminc helyszínen csaknem száz pénzügyőr nyomozó és járőr csapott le, néhány helyszínen pedig IT-specialisták is dolgoztak. Eddig nyolc gyanúsítottat hallgattak ki eddig, közülük három személy letartóztatását rendelte a Pécsi Járásbíróság.

Az ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, hamis magánokirat felhasználása és intellektuális közokirat-hamisítás bűncselekmény miatt indult eljárás. A nyomozó hatóság az ezeket alátámasztó tárgyi, valamint a digitális bizonyítékokat teljes körben begyűjtötte – írja az MTI a NAV közleménye alapján.

Az akcióról az adóhivatal kisfilmet is készített mindazoknak, akik szívesen töltenek néhány percet jelentősnek mondható vagyon megtekintésével.

link Forrás