Havi nettó egymillióért keres futárokat a Kifli.hu

gazdaság
2023 november 18., 09:00

Akár havi nettó egymillió forintot is kereshetnek a Kifli.hu futárai, ha délutáni és hétvégi pluszmunkát vállalnak, írja a Hvg.hu a cég közleménye nyomán. Azt remélik, hogy ezzel a futáraik számát a mostani ötszázról hatszázra tudják emelni.

A közleményben azt írják: „A futárok túránként átlagosan 12 címet teljesítenek (...) Most a megbecsülésünk jeléül nettó bónuszt kapnak a délutáni műszakért és egy hétvégi bónuszt azok, akik vállalják a »vendéglátós hétvége« kihívást”. Hogy mi ez a kihívás, az sajnos nem derült ki.

A havi nettó egymilliós fizetés keretbe helyezéséhez néhány adat az akadémiai dolgozók által közzétett fizetésekről: egy doktori fokozattal rendelkező teljes állású kutató alapbére egy hazai kutatóközpontban bruttó 296 400 forint, egy kutatóközpontban dolgozó diplomás könyvtáros alapbére harminc év munkaviszony után bruttó 360 000 forint.

A cseh Rohlik Group tulajdonában álló magyar vállalkozás a 2022. április 30-án zárult 2021-es üzleti évében 24,63 milliárd forintos forgalmat ért el az előző évi 14,26 milliárdos után. Az üzemi és az adózott eredménye viszont egyaránt 5 milliárd forint fölötti mínuszt mutatott, derül ki az Opten cégadataiból. Az éves eredménybeszámolóból az is látszik, hogy a 2021-2022-es üzleti évben a teljes személyi jellegű ráfordítás – ez nemcsak a bruttó bér, benne vannak a járulékok is – 1,758 milliárd forint volt. A cégnyilvántartás szerint a Kifli.hu Shop Kft.-nek 221 alkalmazottja van, ami fejenként átlagosan évi 7 956 986, azaz havi 663 ezer forintos személyi jellegű kiadást jelent. Még ha az infláció miatt azóta nyilván volt is emelés, úgy tűnik, van még hová emelni a nettó egymillióig.