Izrael és a Hezbollah egymást lőtték a libanoni határon

külföld
2023 november 18., 12:29

Az Irán által támogatott Hezbollah közölte, hogy szombat kora reggel lelőtt egy izraeli drónt a határ közelében. Az izraeli hadsereg viszont azt jelentette be, hogy elfogtak egy izraeli drónra kilőtt rakétát, írja a Reuters, hozzátéve, hogy egyik állítást sem tudta ellenőrizni. Az viszont biztosnak tűnik, tették hozzá, hogy a feszültség, amely az Egyesült Államok aggodalma szerint a közel-keleti konfliktus kiéleződéséhez vezet, egyelőre nem enyhül.

Libanoni tisztviselők szerint egy izraeli légicsapás egy épületet ért egy ipari területen, Nabatieh város közelében. Ha így van, akkor ez volt az egyik legmélyebb izraeli csapás libanoni területen belül a harcok múlt havi kezdete óta, a település légvonalban hat-hét kilométerre van a határtól. Az izraeli hadsereg nem kommentálta azonnal az incidenst.

link Forrás

A Reuters szerint Hani Kobeissy libanoni politikus egy helyszínen készült videót osztott meg az interneten, amely szerint egy alumíniumellátó raktárat bombázott Izrael. A politikus Twitterén azonban nem találtunk ilyen videót.

A Hezbollah szombaton több közleményt is kiadott, amelyekben azt állította, hogy a határ menti területeken izraeli katonai objektumokat és csapatokat támadott, és áldozatokat követelt.

Az erőszak a Hamász palesztin fegyveres csoport ellen a Gázai övezetben vívott izraeli háború következménye. A Gázai övezetet ellenőrző Hamász október 7-én izraeli városokat támadott meg, Izrael szerint 1200 ember halálát okozva. Izrael azóta bombázta és megszállta Gázát, a gázai egészségügyi hatóságok szerint 12 ezer palesztint megölve.