Látszólag banális dolog, de Orbán Viktornak természetesen ebben is igaza volt

belföld
2023 november 18., 06:23

Péntek éjszaka havazott a Mátrában, amit hófúvás követett, miután a vékony hóréteg épp akkor érkezett, amikor erős, több helyen viharos szél fújt – írja az Időkép. Ráadásul azt is írják, hogy sokáig nem kell várni a következő havazásra, mivel szombaton „a Bükk és a Mátra mellett a Zempléni-hegységbe is megérkezhetnek a hópelyhek”.

Orbán Viktor mindössze tizenhat napja posztolt arról, emlékezetes kazah népviseletes öltözékbe bújva, hogy közeleg a tél. Mennyire igaza lett. Ha mondhatjuk azt: már megint!

A mátrai havazás és hófúvás ráadásul még csak a kezdet. Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap a szezon eddigi leghidegebb reggelére ébredhetünk majd, a szélvédett helyeken, főleg az ország északkeleti részén akár mínusz 6-7 fok is lehet. Egy pénteken érkezett ciklon mögött ugyanis észak felől jóval hidegebb légtömegek áramlanak fölénk a magasban, így a hétvégén meglehetősen hideg lesz.

De ez egyelőre csak átmeneti erős lehűlés, legkésőbb hétfőn ugyanis „már intenzív melegedés fog zajlani a magasban”, írják. Nem csoda, hogy a meteorológiai szolgálat szerint hétfőn már akár 15 fok is lehet a csúcshőmérséklet.