Lassan búcsúzhatunk a tizenpár fokoktól

időjárás
2023 november 19., 15:42

A hét elején még 10 fok körül alakulnak a maximumok, szerdán erős széllel érkezik a hideg, csütörtök reggel már mínusz 9-1 fok közötti hőmérséklet várható, és napközben is csak 1-8 fokig melegszik a levegő. A hétvégére valamennyire melegedni fog az idő, elszórtan pedig csapadékra számíthatunk, írja az MTI az OMSZ előrejelzése alapján.

Hétfőn

lesznek felhők, de többórás napsütés is várható. Észak-keleten szórványosan, másutt csak néhol fordulhat elő eső. Északon szeles lesz az idő, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 9 és 15 fok között alakulhat - északkeleten azonban ennél hidegebb is lehet.

Kedden

napközben felhős időre lehet számítani, az ország déli felén szórványosan, északabbra csupán néhol fordul elő eső, zápor. Többfelé megélénkül az északnyugati, nyugati szél. Hajnalban 2-7, az északkeleti szélvédett fagyzugokban mínusz 1 és plusz 1 fok közötti hőmérséklet valószínű. A csúcsérték 7 és 12 fok között várható.

Szerdán

változóan felhős időre kell készülni több-kevesebb napsütéssel. Előfordulhat egy-egy zápor, hózápor, és az északi szél is sokfelé megerősödik, helyenként viharos lökések is várhatók. Hajnalban 0-5 - néhol mínusz 1-3 -, a kora délutáni órákban 2-9 fok valószínű.

Csütörtökön

sem maradnak el a felhők, lesz még napsütés is, számottevő csapadékra azonban nem kell számítani. Hajnalban mínusz 9 és mínusz 1 fok közötti hőmérséklet várható, napközben pedig 1-8 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken

elszórtan eleredhet az eső, zápor, többfelé megerősödik a délnyugati, majd az északnyugati szél. A hajnali mínusz 5, plusz 3 fokról 4-11 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Szombaton

szintén felhők jönnek elszórt csapadékkal. Helyenként megerősödhet a nyugati, majd a déli szél. A minimum-hőmérséklet mínusz 5 és plusz 5, a maximum 4-11 fok között valószínű.

Vasárnap

közepesen, illetve erősen felhős ég lesz a jellemző, elszórtan csapadékra is számítani lehet. A déli, majd a nyugatira forduló szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Hajnalban mínusz 4 és plusz 5 fok közötti hőmérséklet várható, kora délután 4-11 fok valószínű.

photo_camera Fotó: Vincent van Gogh /wikimedia