Megint leugrott valaki a Mammutban

belföld
2023 november 20., 07:33

A 24.hu értesülése szerint lezuhant vasárnap egy 36 éves férfi Budapesten a Mammut bevásárlóközpontban, és bele is halt a zuhanásba.

A lap kérdésére a BRFK sajtóosztálya annyit közölt, hogy nem merült fel idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja, és a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

Októberben írtuk meg, hogy a megszaporodott öngyilkosságok miatt mentálhigiénés segítőpontot nyitottak az áruházban, ahol a II. kerületi önkormányzat és a Mammut bevásárlóközpont segítségévél ingyenes mentálhigiénés, áldozatsegítő és szociális tanácsadáshoz juthatnak minden pénteken 11:00 és 19:00 között a rászorulók. Az ingyenes konzultációra bárki jelentkezhet személyesen a helyszínen vagy a mammutsegitopont@gmail.com e-mail címen. A lehetőség lakóhelytől függetlenül mindenki számára ingyenesen biztosított.

A 24.hu szerint az elmúlt 13 évében már több mint fél tucat tragédia történt a bevásárlóközpontban. Július 30-án például egy nő leugrott az egyik emeletről a bevásárlóközpontban, és valaki hasonlóan lett öngyilkos szintén a Mammutban még május végén.

Ha öngyilkossági gondolatai vannak, hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot vagy a 112-t! A pszichiátriai gondozók országos listáját és térképét itt találja.