Shakira 7,3 millió eurós pénzbírsággal rendezi a spanyolországi adócsalási ügyét

popzene
2023 november 20., 14:17

A barcelonai ügyészséggel kötött megállapodása részeként Shakira bűnösnek vallotta magát adócsalás bűncselekményében, hogy biztosan elkerülje a börtönt.

A kolumbiai énekesnőnek az egyezség értelmében 7,3 millió eurós (kb. 2,7 milliárd forintos) pénzbírságot kell fizetnie, és a büntetlen előéletére tekintettel 3 év felfüggesztett börtönbüntetést kap.

Az ügyészség eredetileg 23,8 millió eurós (8,8 milliárd forintos) büntetést és 8 év 2 hónapos szabadságvesztést kért Shakirára.

„Most az a legfontosabb, hogy mindent megtegyek annak érdekében, hogy a gyerekeim teljes életet éljenek, és arra összpontosítsak, ami igazán fontos: látni őket felnőni és időt tölteni velük, és nem kitenni őket annak a gyötrelemnek, hogy az anyjukat egy büntetőperben látják” – írta az ügyben kiadott közleményében Shakira.

A hatalmas médiaérdeklődés övezte bírósági eljárás most indult volna el Barcelonában, ahol az énekesnő reggel meg is jelent a jogi képviselőivel.

Shakira elhagyja a barcelonai bíróságot 2023. november 20-án.
photo_camera Shakira elhagyja a barcelonai bíróságot 2023. november 20-án. Fotó: Josep Lago/AFP

A vádirat szerint Shakira 2012 és 2014 között nem fizetett adót külföldi bevételei után, holott már Spanyolországban élt. Ennek bizonyítására az ügyészség 117 tanút idézett be.

A Grammy-díjas énekesnő korábban ártatlanságának hangsúlyozása mellett már befizette a spanyol adóhatóság által követelt 14,5 millió eurós (5,3 milliárd forint) tartozást és még 3 millió euró (1,1 milliárd forint) kamatot. (MTI)

Kiemelt videóink