Soha nem mértek még olyan meleget Brazíliában, mint most

külföld
2023 november 21., 09:49

Brazíliában minden idők legmelegebb hőmérsékletét mérték vasárnap Araçuaí városában, Brazília délkeleti Minas Gerais államában. Az új rekordadat: 44,8 Celsius-fok. Az ország több részén is fullasztó hőhullám tombol.

A hőség miatt országszerte vörös riasztást adtak ki egy hónappal a nyár kezdete előtt a déli féltekén. Brazília energiafogyasztása rekordszintre emelkedett, mivel az emberek klímaberendezésekkel próbálják hűteni magukat.

Taylor Swift rajongói állnak sorban a hőségben a Nilton Santos Olimpiai Stadion előtt Rio de Janeiroban.
photo_camera Taylor Swift rajongói állnak sorban a hőségben a Nilton Santos Olimpiai Stadion előtt Rio de Janeiróban. Fotó: TERCIO TEIXEIRA/AFP

A nagy meleg miatt Taylor Swift lemondta egyik Rio de Janeiró-i koncertjét, miután egy rajongója rosszul lett és meghalt a pénteki koncert előtt. A szervezők szerint a 23 éves Ana Clara Benevides Machado a stadionban kért segítséget, miután rosszul érezte magát. Kórházba szállították, de egy órával később meghalt.

A két héttel ezelőtt közzétett hivatalos kutatás kimutatta, hogy az ország átlaghőmérséklete júliustól októberig a történelmi átlag felett volt.

(BBC)