Nevetséges 40 millió forinttal alázta meg a Szerencsejáték Zrt. Sarka Kata férjének médiaipari csodacégét

POLITIKA
2023 november 22., 05:19

Közzétette októberi támogatási listáját a Szerencsejáték Zrt. pénzosztó cége, a Szerencsejáték Service Nonprofit Zrt, és mint a hvg.hu írja, októberben egyetlen cégnek ítéltek meg szponzorációs támogatást:

a Bessenyei István tulajdonában lévő Netrise Hungary Kft. kapta meg a 40 millió forintot (+áfát).

Ez a vállalkozás adja ki a Femcafé.hu nevű magazint, és évek óta rendszeresen számíthatnak a Szerencsejáték Zrt. hasonló összegű támogatásra. Bessenyei István résztulajdonos a számos állami megbízást kapó Valton őrzővédő cégben (melynek többségi tulajdona nemrég Mészáros Lőrincnél landolt), és 2017-ben szállt be a Netrise-be, ami azóta elképesztő eredményeket mutatott fel. Sarka Kata férjének megérkezése óta az addigi 200 milliós bevétele és 1 százalék körüli profitrátája már a rá következő évre 1,5 milliárdra, illetve 51 százalékra nőtt, és azóta is évről évre képesek arra, amire senki más nem a magyar médiában:

forgalmuknak több mint 50 százalékát könyvelhetik el adózott eredményként.

Mint a hvg.hu felidézi, 2022-ben

a Netrise Hungary Kft. mintegy nettó 3,3 milliárdos értékesítési bevétel mellett már 2,5 milliárdos adózott eredményről adott számot, ami 75 százalékos profitrátát jelent.

Bessenyei rendre ki is veszi a hasznot a cégből: 2021-ben, amikor 1,25 milliárd forintos bevétel mellett 637 millió forintos profit keletkezett, 621 milliót vett ki osztalékként, míg tavaly a teljes 2,5 milliárdot kivette, plusz még 200 milliót az eredménytartalékból.