Tiborcz István reméli, hogy apósa, Orbán Viktor nélkül is ugyanott tartana, ahol most

belföld
2023 november 22., 16:22

Tiborcz István, aki annak köszönheti ismertségét és vagyonát, hogy bő tíz éve, 2013 szeptemberében feleségül vette a miniszterelnök lányát, a kormányzati médiabirodalomba tartozó, egykor szebb lapokat látott, újságként működött Indexnek adott interjút mint a BDPST Group tulajdonosa és elnöke.

Abban a lapban – ami persze akkor még egy nagyon másmilyen lap volt – először 2013 júliusában bukkant fel a neve, mint azé a huszonhét éves ismeretlen fiatalé, akivel Orbán Ráhel Felcsúton ismerkedett meg egy húsvéti összejövetelen. És akiről akkor csak annyit lehetett tudni, hogy a Közgép egyik leányvállalatának, az E-OS Innovatív Energetikai Zrt.-nek az igazgatósági tagja (a céget az akkori MKB bank akkori vezérének a fiával alapította, abba később szállt be az akkor még Orbán szívében fészkelő Simicska-féle Közgép). Ez volt az a cég egyébként, amely aztán az emlékezetes közvilágítási projektekben ügyeskedett (lásd: Elios-ügy).

A kis előjáték csak azért kellett, mert a ma már milliárdos Tiborcz István nagyvállalkozó most az Indexnek azt mondta, hogy

reméli, akkor is itt tartana, ha nincs a tíz évvel ezelőtti esküvő, „bár valószínűleg jóval kevésbé ismernék a nevemet”.

Hogy hol tartana? A Tiborcz-kör teljes vagyonleltára a Válasz Online idén októberi cikke szerint 427 milliárd forint. Simán összejött volna, nem?

Az Index-cikkben Tiborcz elismerte, hogy Orbán Viktor vejeként rengeteg ember számára lett érdekes, és köztük „akadnak bőven olyanok is, akik emiatt keresik az üzleti kapcsolatot velem”. A családi kapcsolat szerinte „torzíthatja a szakmai teljesítmény valós megítélését, akár pozitív, akár negatív irányban”, persze ettől megtiszteltetésnek tartja, hogy a miniszterelnök veje lehet, Orbánról pedig azt mondta, hogy „inspiráló személy”.

Magát egyébként „az üzleti élet önálló szereplőjének” nevezte,és azt is mondta: „nem azzal a gondolattal kelek fel reggel, hogy az apósom a miniszterelnök”.