Akkora krimirajongó volt, hogy ki is próbálta, milyen ölni

külföld
2023 november 24., 12:17

Egy dél-koreai bíróság életfogytiglani börtönbüntetést szabott ki egy igazi krimi-rajongóra, aki azt mondta a rendőrségnek, hogy „kíváncsiságból" meggyilkolt egy idegent. A 23 éves Jung Yoo-jung megszállottja volt a krimisorozatoknak és regényeknek, és a rendőrség szerint magas pontszámot ért el a pszichopata teszteken.

Jung Yoo-jung
photo_camera Jung Yoo-jung Forrás: Busan Police

Jung egy munkanélküli, magányos nő, aki a nagyapjával élt. Egy online korrepetáló alkalmazás segítségével kereste az áldozatát. Több mint 50 emberrel vette fel a kapcsolatot így, és elsősorban nőket keresett, akiktől megkérdezte, hogy otthon tartják-e az órákat. Májusban egy középiskolás diák anyjának adta ki magát, akinek angolórákra volt szüksége, és felvette a kapcsolatot a 26 éves áldozattal, aki a délkeleti Busan városában élt. Az ő személyazonosságát a rendőrség nem hozta nyilvánosságra.

Jung ezután megjelent a tanárnő házánál egy online vásárolt iskolai egyenruhában. Miután a tanár beengedte, megtámadta a nőt, és több mint 100 késszúrást ejtett rajta, az őrjöngő támadást pedig még az áldozat halála után is folytatta. Ezután feldarabolta a nő holttestét, majd taxit hívott és azzal elvitte a maradványok egy részét egy távoli parkba, egy folyó közelébe, Busantól északra. A nőt azután tartóztatták le, hogy a taxisofőr figyelmeztette a rendőrséget egy ügyfeléről, aki egy véráztatta bőröndöt dobott ki az erdőben.

A rendőrség szerint Jung online böngészési előzményeiből kiderül, hogy hónapokig kutatott az után, hogyan kell ölni, és hogyan lehet megszabadulni egy holttesttől. A rendőrség szerint azonban figyelmetlen volt, így a térfigyelő kamerák többször is rögzítették, amint belépett és távozott a tanárnő otthonából.

Jung júniusban beismerte a bűncselekmény elkövetését, enyhébb büntetésért folyamodott, mondván, hogy hallucinációkban és más mentális zavarokban szenvedett akkoriban. A bíróság azonban elutasította érvelését, mivel a bűncselekményt „gondosan megtervezte és végrehajtotta, így nehéz elfogadni a mentális és fizikai rendellenességre vonatkozó állítását". Azt is bevallotta, hogy a gyilkosság elkövetése iránti érdeklődését a krimisorozatok és a televíziós műsorok keltették fel.

(BBC)