Bővülhet a fizetős parkolás, több övezetet drágábba sorolhatnak át Budapesten

Budapest
2023 november 26., 09:46

Várhatóan közlekedési tárgyú javaslatokról, köztük a budapesti parkolás módosításáról is szavazni fog november 29-én a Fővárosi Közgyűlés, vette észre a Portfolio.hu.

  • A tervek szerint a IX. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Vágóhíd utca - Üllői út Könyves Kálmán Körút - Soroksári út által határolt területtel. A „C” zóna munkanapokon 8-tól 16 óráig maximum 3 órára parkolható 300 forintos óradíjért cserébe.
  • A XI. kerületben az Őrmezői térség „D” övezetből a „C”-be kerül, mivel előbbiben nem volt meghatározva a parkolási idő. A Hegyalja út- Budaörsi út – Zólyom köz – Zólyomi út – Radvány utca – Breznó köz által határolt terület – beleértve a határoló utakat is- továbbá a Nedecvár utca, Breznó köz és a Muskotály utca teljes hossza a „C” várakozási övezetbe kerül.
  • A XII. kerületi Istenhegyi út és a Németvölgyi út találkozásánál található ingatlan átkerül a „B”-ből az „A” övezetbe, ahol mostantól 450 helyett 600 forintos óradíjban, maximum 3 órára parkolható reggel 8-tól este 22 óráig.
  • A XIV. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Csömöri út – Rákospatak u.– Vezér u.– Egressy út – Lőcsei út – Szugló u. – Fűrész u. – Bosnyák u. – Lőcsei út – Csömöri út által határolt területtel, valamint az Örs vezér tér 11-20. mögötti terület is fizetőssé válik.

A parkolási zónákról a BKK oldalán olvashatnak bővebben.