Meghalt Terry Venables, az angol válogatott volt szövetségi kapitánya

GYÁSZ
2023 november 26., 13:19

Hosszú betegség után 80 éves korában meghalt Terry Venables, az angol válogatott volt szövetségi kapitánya – írja a BBC.

photo_camera Fotó: BACKPAGE IMAGES/DPPI via AFP

Venables 1994 és 1996 között volt a válogatott szövetségi kapitánya, az ő irányításával vettek részt a britek által rendezett 1996-os Európa-bajnokságon. Az angol válogatott mellett a Barcelona és a Tottenham edzője is volt. Az angolokkal Eb-elődöntőig, a Barcelonával bajnoki címig és BEK-döntőig (a mai BL elődje) jutott.

Családja közleményében azt írta, „csodálatos férj és apa” volt, aki „tegnap hosszú betegség után nékésen meghalt”.

Focistaként ligakupát nyert a Chelsea-vel, FA kupát a Tottenhammel, 1960 és 1975 között több mint 500 mérkőzésen lépett pályára a Chelsea, a QPR és a Tottenham színeiben.

A halálhír hallatán a korábbi angol csapatkapitány, Gary Lineker, aki Venables alatt játszott a Barcelonában, azt nyilatkozta, Venable „a legjobb, leginnovatívabb edző volt”, akivel volt szerencséje játszani. Azt is mondta, „sokkal több volt, mint egy nagyszerű kapitány”, mert emellett „elbűvölő és szellemes barát” is volt.

A Tottenham közölte, hogy a vasárnapi, Aston Villa elleni Premier League-mérkőzés előtt egy percig tapsolnak majd, a játékosok pedig fekete karszalagot viselnek majd a játék alatt.