Ő az a magyar állampolgársággal is rendelkező 18 éves lány, akit szabadon engedett a Hamász

háború
2023 november 26., 13:57

Szombat éjjel 13 izraeli és 4 külföldi túszt – thaiföldi vendégmunkásokat – adott át a Hamász terrorszervezet a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC). A kiszabadult túszok között volt a magyar állampolgársággal is rendelkező 18 éves Noga Weiss, és anyja, a magyar állampolgársággal nem rendelkező 53 éves Shiri Weiss.

A Twitterre vasárnap került fel fotó Noga Weissről és anyjáról, miután szabadon engedte őket a Hamász:

link Forrás

A Hamásznak helyi idő szerint délután 4-kor kellett volna átadnia a túszokat, de Izraelt az egyezmény pontjainak megszegésével vádolva hét órával késleltette a fogolycserét.

Még október végén írtunk arról, hogy a Hetek hetilap online felületén megjelent egy cikk, amiben a magyar-izraeli állampolgárságú Osnat Weiss arról beszélt, hogy családjából többen is a Be'eri kibucban laktak, azon a településen, ahol az egyik legkegyetlenebb mészárlás történt október 7-én. Az interjúban Weiss azt mondta, egyik bátyját, Ilant a támadás óta nem látták, őt eltűntként tartják nyilván, feleségét, Shirit és és 18 éves lányát, Nogát pedig túszként vitték Gázába a Hamasz dzsihadistái. Osnatnak és másik, eltűntként nyilvántartott bátyjának, Ilannak van magyar és izraeli állampolgársága is, tekintve, hogy apjuk magyar.