Kapott 382 milliónyi állami támogatást, most penészes falakkal árusítják a becsődölt hévízi hotelt

gazdaság
2023 november 27., 07:36

Részben szétverve, penészes falakkal, beázva és bontott állapotban próbálja eladni a felszámoló 1,8 milliárd forintért a néhány évvel ezelőtt önkormányzati kézben még nyereséget termelő hévízi Hotel Aquamarint, írja a 24.hu. A háromcsillagos szálloda eladásáról a helyi képviselő-testület 2019 februárjában döntött, nem sokkal azután, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy Programján keresztül 382 millió forint állami támogatást kaptak rá.

A hévízi Hotel Aquamarin fénykorában - a szállodát most részben szétverve, bontott állapotban 1,8 milliárd forintért próbálja eladni a felszámoló
photo_camera A hévízi Hotel Aquamarin fénykorában – a szállodát most részben szétverve, bontott állapotban 1,8 milliárd forintért próbálja eladni a felszámoló

A támogatás a szállodát működtető cégnek járt, így az állami százmilliók továbbkerültek az új, a céget 2020 elején megvásárló tulajdonoshoz. Ahhoz az Éder Zoltánhoz, akinek a neve „Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea XII. kerületi házvásárlásával kapcsolatban került be a hírekbe, kétszeresen is – az egyik luxusingatlannak korábban a tulajdonosai között bukkant fel, a másiknál beruházóként”, írja a lap.

A szállodát 2020 márciusában a koronavírus-járvány miatt bezárták és elkezdték felújítani. A munka azonban félbeszakadt, az üzemeltető cég pedig felszámolás alá került. Első körben nem sikerült eladni, ami nem csoda, hiszen a hévízi vendégforgalmat jelentősen visszavetette az orosz turisták elmaradása. Hogy az állam visszakapta-e a 382 millióját, arra nem kaptak értelmezhető választ az MTÜ-től.